Een pijl naar link icoon

OBUA is officieel een stichting!

Hoera, het is tijd voor beschuit met muisjes! Op 4 oktober is OBUA namelijk officieel een stichting geworden!
Gepost op
9/2/2021
Geschreven door Juliette van der Does

Hoera, het is tijd voor beschuit met muisjes! Op 4 oktober is OBUA namelijk officieel een stichting geworden!

 

Jullie hebben het waarschijnlijk al gemerkt dat OBUA bezig is met een professionaliseringsslag,door onder andere een eigen website aan te bieden. Een stichting worden is hier ook onderdeel van.

 

Waarom hebben we ervoor gekozen een stichting te worden?

Een stichting is een organisatie die niet als doel heeft om winst te maken, en heeft geen aandeelhouders. Het is een structuur die het voor ons mogelijk maakt om teblijven doen – en uit te breiden – wat voor ons belangrijk is: het aanbiedenvan toegankelijk onderwijs aan niet-EER artsen. Nu kunnen we namelijk een bankrekening openen en ons inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Dit is belangrijk voor de transparantie en continuïteit van het werk dat OBUA doet.  

 

Wat verandert er voor jullie?

Vrijwel niets! Achter de schermen wordt het werk voor ons wat makkelijker, maar deelnemers zullen hier weinig van merken – behalve dat we eenmalig van rekeningnummer veranderen.

 

Wie zijn er betrokken bij OBUA?

Dezelfde gezichten blijven betrokken bij OBUA. Dit zijn Firas Alabbas (basisarts), Sofievan Nues (huisarts), Ineke Booij (psychiater, niet praktiserend) en Jojan Froeling (huisarts). Lees hier meer over het bestuur.