Een pijl naar link icoon

Webinar: voorlichtingsbijeenkomst vak van “Specialist Ouderengeneeskunde” + stages/opleiding

Uitleg over het vak van “Specialist Ouderengeneeskunde in het verpleeghuis” en de mogelijkheden van stages/werkplek en verkrijgen van een opleiding tot dit specialisme. Dit webinar is gratis.

 Webinar over uitleg over het vak van “Specialist Ouderengeneeskunde in het verpleeghuis” en de mogelijkheden van stages/werkplek en verkrijgen van een opleiding tot dit specialisme.

Het vak van Specialist Ouderengeneeskunde (=SOG) is bij veel buitenlandse artsen vaak geheel niet bekend. Deze specialist werkt voornamelijk in het verpleeghuis. Er is een groot tekort aan dit specialisme. Hierdoor zijn er goede mogelijkheden voor stage plekken voor buitenlandse artsen (vóór en na BI toets) en ook eventueel mogelijkheden tot het doorstromen naar de opleiding voor dit specialisme.  De stagiair moet wel enige affiniteit hebben met de “oudere mens in zijn woonomgeving."

In deze Webinar geeft Victor Chel (Specialist Ouderengeneeskunde) uitleg over dit specialisme.

Daarna vertelt Huda Alhasani haar verhaal van haar eigen stage en hoe ze in de opleiding is gekomen, welke ze net per 1 maart mee is begonnen.

Yuliya Frenken-Shaposhnikova vult haar aan met een eigen stageverhaal en het bijna voltooien van haar 1e jaar in de opleiding SOG.

 We proberen de Webinar zo veel mogelijk interactief te houden. We hopen dat er een levendige discussie komt met veel vragen. (plenair of  algemene/persoonlijke chat).

Datum: maandag 8 april  van 16.00 - 17.30uur

Docenten:

Victor Chel (Specialist Ouderengeneeskunde, hoofd opleiding Specialisme Ouderengeneeskunde bij LUMC, Leiden  en voorzitter van opleiding SOG-Nederland)

Huda Alhasani en Yuliya Frenken-Shaposhnikova (beiden ex-stagiair en nu in opleiding tot Specialist Ouderengeneeskunde)

Jojan Froeling, bestuurslid  OBUA

Marja Boontje, oud-Specialist Ouderengeneeskundige, stagebegeleider voor verpleeghuizen voor OBUA

Aantal deelnemers: onbeperkt

Inschrijfgeld: gratis

Inschrijven: via de rode knop hiernaast kom je op het inschrijfformulier

Kalender icoon
8/4/24
Een klok icoon
16.00 - 17.30uur
Een document icoon
vóór en ná BI-toetsen
Een locatie icon
Online