Een pijl naar link icoon

VOL: Training communicatie en interculturele verschillen, docent Gert Roos

Training communicatievaardigheden

De training

Deze cursus wordt gegeven door zeer ervaren huisartsen en huisartsenopleiders.
Ter voorbereiding op het DKV-examen, wordt er in kleine groepjes van maximaal zes deelnemers geoefend hoe je het best het gesprek met de patiënt kunt voeren. In deze cursus ligt de nadruk dus op de communicatie en daarnaast komen ook culturele aspecten en interculturele verschillen aan de orde. Deze cursus richt zich niet op het medische stuk van de communicatie, zoals het afnemen van een correcte anamnese.

Het programma in hoofdlijnen

De cursus bestaat uit vier online sessies van twee uur. Enkele onderwerpen die aan bod komen zijn: het verhelderen van de hulpvraag, structuur houden en tijdsbewaking, omgaan met weerstand bij patiënten, manieren om empathie te tonen. We gebruiken bestaande casus en de deelnemers oefenen op een praktische manier met hun rol als arts daarin.


Tussen de sessies door krijgen de deelnemers de mogelijkheid om een verslag van een consult in te leveren en daar krijgen zij dan feedback op van de docent.

Er wordt voorrang gegeven aan deelnemers die in de eerste ronde 2023 hun DKV-examen hebben.

Kosten: €5,-

Data: 6 december, 5 januari, 26 januari, 9 februari

Tijd: 16-18 uur

Aantal deelnemers: maximaal 6

Inschrijven via: info@ obua.nl, onder vermelding van 'cursus communicatie december 2022', je naam en de datum van je DKV-examen

Kalender icoon
6/12/22
Een klok icoon
16.00-18.00
donderdag
Een document icoon
DKV-examen voorbereiding
Een locatie icon
Online

Per emailadres is een inschrijving mogelijk via info@obua.nl. Vermeld bij de inschrijving waar in het traject je je bevindt (AKV of DKV) en welke training of cursus het betreft.

Gert Roos, huisarts en opleider